Site icon GARUDA

Zkušené ženy v domácnosti často dávají několik syrových těstovin do chladničky: proč to dělají

Holodilnik 5.jpg

Jak víte, suché těstoviny by měly být skladovány při pokojové teplotě na suchém a tmavém místě.

Balíčky s výrobkem se proto nejčastěji vyskytují v kuchyňských skříňkách.

Tuto možnost uložení volí i zkušené hospodyňky. Někdy se však rozhodnou dát syrové těstoviny do lednice.

Ale ne všechny moučné výrobky vyjmuté ze sáčku skončí na polici chladicí jednotky. A doslova 2-3 zkumavky.

Foto: © Belnovosti

Proč se to dělá?

Je jasné, že v tomto případě si hospodyňka neklade za cíl těstoviny uchovat nebo zpracovat.

Suchý produkt ležící v chladničce funguje jako sorbent.

Jinými slovy, těstovinové kornouty, spirálky nebo peříčka absorbují přebytečnou vlhkost, což narušuje dlouhodobé skladování mnoha produktů.

V první řadě mluvíme o sýru. Pokud je vedle něj několik těstovin, sýrový výrobek zůstane čerstvý po dlouhou dobu.

Sýr po dlouhou dobu neztuhne, neztvrdne ani nezplesniví. Kromě toho se můžete spolehnout na to, že si produkt zachová svou jasnou chuť po dlouhou dobu.

Exit mobile version