Site icon GARUDA

Vědci indikovali přípravky k prevenci trombózy

1641975697 Shutterstock 1484394665.jpg

Stopové prvky v určitém ovoci a zelenině mohou zabránit vzniku krevních sraženin. K tomuto závěru dospěla skupina vědců.

Vede oddělený trombus ve všech případech ke smrti?

Odborníci poukázali na výhody produktů, které jsou bohaté na bromelain a rutin. Tyto sloučeniny pomáhají snižovat riziko potenciálně smrtelné krevní sraženiny.

Rutin se nachází v pomerančích, citronech, jablkách, cibuli a čaji. Pro zředění krve přitom vědci doporučují přidat do jídelníčku zelí, bylinky, česnek, ananas a kiwi. Právě tyto potraviny jsou bohaté na bromelain.

Lékaři však radí nepoužívat ovoce a zeleninu jako náhradu léků. Při plánování stravy se doporučuje konzultovat s odborníky.

Dr. Nikolay Poroilyev: Slabá srážlivost vede ke krvácení a silná srážlivost vede k trombóze

Abyste snížili riziko krevních sraženin, měli byste do svého běžného jídelníčku zařadit potraviny na ředění krve, řekl Andrey Pankov, kardiovaskulární chirurg, přednosta kardiochirurgického oddělení Vědecko-praktického centra intervenční kardioangiologie Sechenovské univerzity.

K tomu se podle lékařky hodí zázvor, hořká čokoláda, mandle a kešu. Tvrdí, že nejlepší zdroj aminokyselin – potraviny obsahující libové bílkoviny – pomůže snížit riziko trombózy. Nacházejí se v rybách, bílém mase a libovém sýru./Zdrave.to

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení pro všechny!

Exit mobile version