Site icon GARUDA

Výživový poradce radí: Proč loupat okurky

1657601998 991 Ratio Krastavici.jpg

V létě lze v obchodech a na trzích najít různou sezónní zeleninu. Mají mnoho zdravotních výhod.

Okurky jsou jednou z nejčastějších druhů zeleniny. Obsahují různé minerály – užitečné i škodlivé. Výživová poradkyně Angelica Duvall z nich proto před použitím radí odstranit kůru.

Podle odborníka se v kůře hromadí dusičnany a chemikálie, které byly použity na hnojivo. Jakmile se dostanou do lidského těla, mohou způsobit zdravotní problémy.

Jaká je povolená dávka masa na týden?

Neloupané okurky bychom proto měli používat pouze v případě, že jsme si jisti, že jsou vyrobeny z důvěryhodného a známého zdroje nebo z „babiččiny zahrádky“.

Okurky jsou bezpečné. Ale měli byste je jíst s mírou. Večer se jim raději vyhněte, protože sůl zadržuje v těle vodu, což může vést ke zvýšenému tlaku a otokům.

zdrave.to

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!

Exit mobile version