Site icon GARUDA

Co dělat, když se na pánvi vytvořila silná vrstva uhlíkových usazenin: jednoduchý trik, jak si usnadnit čištění nádobí

Skovoroda 0.jpg

Při smažení jídla zůstávají v pánvi stopy tuku.

Mytí standardními prostředky (prášky nebo gely) ne vždy pomůže takové nečistoty úplně odstranit.

Na nádobí často zůstávají nečistoty, které se do něj sežírají.

Pak se tuk spálí a vytvoří černou vrstvu, jejíž tloušťka se časem zvětšuje.

Foto: © Belnovosti

Pokaždé je použití pánve pro vaření stále obtížnější.

Nádobí však lze odstranit i z mnohaletých usazenin uhlíku. K tomu musíte použít jeden trik.

Podstata life hacku

Silně znečištěná pánev by měla být naplněna jedlou sodou.

Ihned poté do misky nalijte čistou vodu.

Naplněné zařízení by mělo zůstat několik hodin v klidu.

Je dobré, když byl zákrok proveden večer. V takovém případě se můžete vrátit k čištění nádobí brzy ráno.

V důsledku dlouhodobého vystavení roztoku sody uhlíkové usazeniny změknou.

Černá vrstva začne doslova odpadávat po kouscích: vše, co musíte udělat, je „projít“ po pánvi kuchyňskou houbou.

Umyjte „ošetřené“ nádobí standardním způsobem a uvidíte, jak se přístroj dokonale vyčistí.

Exit mobile version