Site icon GARUDA

Proč přidávat sodu do polévky: ví jen málokdo

Soda 1.jpg

Příprava polévky není snadný úkol.

Každá hospodyňka má přitom své triky, které jí pomáhají získat chutný a aromatický pokrm.

Někteří lidé přidávají do pánve například špetku jedlé sody.

Začátečník ve vaření si může myslet, že taková přísada je vhodná pouze na pečení. Ale to není pravda. Produkt se vyplatí používat při vaření polévky.

Foto: © Belnovosti

Faktem je, že tato složka pomáhá zachovat chuť pokrmu a také jeho chutný vzhled.

Ale stojí za to zvážit, že byste produkt neměli používat na začátku vaření. Minutu předtím, než je polévka hotová, je vhodné přidat sodu.

Pokud chcete, aby zelenina v misce zůstala atraktivní, pak se bez sody neobejdete. Totéž platí pro případy, kdy je nutné zachovat barvu boršče.

Tento levný produkt vás také zachrání, když chcete z pokrmu odstranit příliš silné pachy nebo mírnou kyselost.

Exit mobile version