Co vařit ze sledě: klasický recept na studený předkrm

Ryba 1.jpg vaření

Ze sleďů můžete připravit báječné mleté ​​maso nebo salát, nebo ho jednoduše podávat s cibulí a čerstvými bylinkami.

Gurmáni ale říkají, že za starých časů se v restauracích mezi jinými studenými předkrmy podávalo sleďové máslo. Připomeňme si, jak ji vařit.

Požadované:

  • lehce solené filé ze sledě,
  • máslo (82 % ne méně),
  • koření podle chuti.

Jak vařit

Příprava nevyžaduje žádné zkušenosti ani mnoho času a úsilí.

Nejlepší je pro takový případ zakoupit celého sledě, nakrájet ho, odstranit vnitřnosti a kosti.

Ryba
Foto: © Belnovosti

Rybu stačí smíchat s olejem a dodržet proporce. Na přibližně 200 gramů ryb je 100 gramů oleje.

Máslo je třeba nakrájet na kostky, nechat při pokojové teplotě, aby za 20-30 minut změklo, ale nerozpustilo se.

Sleď musí projít mlýnkem na maso a výsledná hmota musí být smíchána s rozpuštěným máslem vidličkou, dokud nebude hladká.

Přidejte pepř, muškátový oříšek nebo jiné koření podle chuti.

Olej dejte do skleněné nádoby s víkem a dejte do lednice.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA