Jak upéct brambory, aby měly křupavou kůrku: jednoduchý způsob

Kartofel 0 0.jpg vaření

Brambory jsou zelenina, která často končí na stole. Přesto slouží jako základ pro přípravu široké škály lahodných pokrmů.

Jednoduchý a zdravější způsob přípravy této kořenové zeleniny je pečení. Zároveň musíte vynaložit minimální úsilí, abyste získali chutný pokrm s křupavou kůrkou.

Ingredience

K přípravě dvou porcí si vezměte:

  • brambory – 6 ks;
  • slunečnicový nebo olivový olej – 1/3 šálku;
  • med – 1 lžička;
  • česnek – 6 stroužků;
  • citron – 2 ks;
  • Dijonská a obilná hořčice – 1/3 šálku.

Proces vaření

Brambory je třeba umýt, oloupat a nakrájet na stejné malé kousky. Je vhodné je osušit papírovou utěrkou.

Brambor
Foto: © Belnovosti

Plátky je třeba rozložit na pergamen. Poté je třeba je přelít omáčkou.

Poslední jmenovaný je poměrně jednoduchý na přípravu.

K tomu smíchejte olej a citronovou šťávu s hořčicí, nasekaným česnekem a medem.

Brambory pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě (200 stupňů).

Brambory je třeba pravidelně obracet.

Je lepší podávat pokrm s čerstvými nasekanými bylinkami.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA