Site icon GARUDA

Které sladkosti jsou považovány za nejzdravější: správnou odpověď zná málokdo

Img 9052 3.jpg

Mnoho zastánců správné výživy si vytvořilo jasné přesvědčení: téměř všechny sladkosti jsou pro tělo v lepším případě zbytečné a v horším případě zdraví škodlivé.

Často je toto tvrzení pravdivé.

Z tohoto důvodu odborníci doporučují, aby milovníci sladkého věnovali větší pozornost ovoci a bobulím. Některé zdravotní možnosti však mohou být dokonce prospěšné.

Jaké sladkosti lze jíst i při správné stravě?

Čokoláda

Je nutné zvolit nejméně oblíbenou hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Tato sladkost je mimořádně prospěšná pro zdraví.

Foto: © Belnovosti

Čokoláda může zlepšit funkci mozku a zabránit rozvoji demence. Čokoláda také nasycuje tělo bílkovinami, vitamíny a železem.

Marmeláda

Jediným problémem je, že pro zdraví můžete konzumovat pouze přírodní marmeládu bez cukru a barviv.

V tomto případě nebude žádné riziko pro vaši postavu a zdraví.

Arašídová pasta

Pokud si koupíte kvalitní produkt, bude velmi užitečným doplňkem vašeho jídelníčku. Arašídové máslo má hodně bílkovin, takže ho mohou konzumovat i sportující lidé.

Pasta také často obsahuje další užitečné složky. Před nákupem byste si však měli nejprve prostudovat složení – čím méně chemikálií a cukru, tím je potravina zdravější.

Exit mobile version