Site icon GARUDA

„Bolesti žaludku a průjem“: lékaři hovořili o výhodách a nevýhodách melounu a melounu

Dynia 0 0.jpg

Voňavé a šťavnaté melouny a vodní melouny jsou pro mnohé oblíbenou letní pochoutkou. Takové ovoce dokáže nahradit nejen dezerty, ale v horkých dnech dokonce i hlavní jídla.

Zde je ale důležité to s melouny a vodními melouny ve stravě nepřehánět, jinak si můžete ublížit na zdraví. Navíc je třeba mít na paměti, že v případě některých onemocnění je lepší se takovým přípravkům vyhnout.

Odborníci z televizního kanálu Doctor hovořili o výhodách a nevýhodách takového ovoce.

Podrobněji o tom píše Rossijskaja gazeta.

Foto: © Belnovosti

Vodní meloun

Dužina obsahuje spoustu vitamínů např. ze skupiny A, B, C, E, dále obsahuje draslík, železo, fosfor a tak dále. Dietní vláknina z melounu pomáhá snižovat hladinu cholesterolu.

Musíme ale mít na paměti, že je to také diuretikum.

Pokud si dáte kousek po proteinové snídani nebo obědě, můžete si vyvolat záchvat plynatosti. Potrápit vás mohou i průjmy, nadýmání a bolesti břicha.

Ti, kteří mají problémy s urogenitálním systémem, stejně jako ti, kteří si stěžují na závažné patologie slinivky břišní a prostaty, by neměli jíst meloun.

Meloun

Je také bohatý na různé vitamíny a mikroelementy, které jsou pro tělo prospěšné. Meloun také produkuje serotonin, který dokonale zažene pocit hladu.

Ale budete muset odmítnout takovou pochoutku, pokud máte gastrointestinální onemocnění nebo cukrovku. Faktem je, že i 200gramový kousek může v tomto případě způsobit průjem.

Exit mobile version