Site icon GARUDA

Odborník na výživu uvádí hlavní důvody ztráty kolagenu

Glaza Compressed 09 0 0.jpg

Po 20–25 letech začne člověk ztrácet asi 1 procento tohoto proteinu ročně.

V důsledku to má negativní dopad na pokožku. Objevují se vrásky, ztrácí se elasticita a na obličeji se objevují další známky stárnutí.

Odbornice na výživu Olga Andreychuk o tom hovořila v rozhovoru pro publikaci Moskva 24.

Špatné návyky také ovlivňují hladinu kolagenu.

Foto: © Belnovosti

Proto, pokud si chcete udržet mládí po dlouhou dobu, je lepší se vzdát cigaret a alkoholu. Bílkoviny také ničí nedostatek spánku a vysoká hladina stresu.

Jak odborník poznamenal, hladina kolagenu se může snížit kvůli špatné výživě, kdy je hodně cukru a tučných jídel.

V důsledku toho se s jídlem dodává málo užitečných prvků a člověk ztrácí vitamín C, který je potřebný pro syntézu kolagenu. Nedostatek negativně ovlivňuje stav pokožky, vlasů a nehtů.

Slunce je další nepřítel.

Ultrafialové paprsky ničí kolagenová vlákna, proto byste bez ochrany neměli být dlouho na slunci.

Exit mobile version