Odborník na výživu uvádí hlavní důvody ztráty kolagenu

Glaza Compressed 09 0 0.jpg krásu a zdraví

Po 20–25 letech začne člověk ztrácet asi 1 procento tohoto proteinu ročně.

V důsledku to má negativní dopad na pokožku. Objevují se vrásky, ztrácí se elasticita a na obličeji se objevují další známky stárnutí.

Odbornice na výživu Olga Andreychuk o tom hovořila v rozhovoru pro publikaci Moskva 24.

Špatné návyky také ovlivňují hladinu kolagenu.

Tvář
Foto: © Belnovosti

Proto, pokud si chcete udržet mládí po dlouhou dobu, je lepší se vzdát cigaret a alkoholu. Bílkoviny také ničí nedostatek spánku a vysoká hladina stresu.

Jak odborník poznamenal, hladina kolagenu se může snížit kvůli špatné výživě, kdy je hodně cukru a tučných jídel.

V důsledku toho se s jídlem dodává málo užitečných prvků a člověk ztrácí vitamín C, který je potřebný pro syntézu kolagenu. Nedostatek negativně ovlivňuje stav pokožky, vlasů a nehtů.

Slunce je další nepřítel.

Ultrafialové paprsky ničí kolagenová vlákna, proto byste bez ochrany neměli být dlouho na slunci.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA