Site icon GARUDA

„Provokuje aterosklerózu a demenci“: lékaři mluví o nebezpečí bílého chleba

Img 7853 3.jpg

Mnoho lidí tento produkt miluje, ale pokud chcete zůstat zdraví co nejdéle, pak je vhodné ho ze svého jídelníčku vyloučit.

Odbornice na výživu Elena Solomatina mluvila podrobněji o nebezpečí bílého chleba v rozhovoru se zástupci publikace Pravda.ru.

Jak odborník poznamenal, takový produkt obsahuje trans-tuky, které mohou negativně ovlivnit zdraví mozku.

Staňte se například katalyzátorem rozvoje demence.

Foto: © Belnovosti

Bílé pečivo navíc obsahuje cukr, jeho nadměrná hladina v krvi může způsobit problémy s glukózou a inzulínem a hrozí poškození stěn cév.

Takový „nesprávný“ produkt může zvýšit cholesterol, a tím i výskyt aterosklerotických plátů na stěnách cév, což zvyšuje krevní tlak, zhoršuje průtok krve, způsobuje nedostatek kyslíku v mozku a vede k vážným problémům.

Solomatina doporučila volit celozrnné pečivo, které je bohatší na zdravou vlákninu a neobsahuje škodlivé přísady.

Exit mobile version