Mnoho lidí tento produkt miluje, ale pokud chcete zůstat zdraví co nejdéle, pak je vhodné ho ze svého jídelníčku vyloučit.
Odbornice na výživu Elena Solomatina mluvila podrobněji o nebezpečí bílého chleba v rozhovoru se zástupci publikace Pravda.ru.
Jak odborník poznamenal, takový produkt obsahuje trans-tuky, které mohou negativně ovlivnit zdraví mozku.
Staňte se například katalyzátorem rozvoje demence.
Bílé pečivo navíc obsahuje cukr, jeho nadměrná hladina v krvi může způsobit problémy s glukózou a inzulínem a hrozí poškození stěn cév.
Takový „nesprávný“ produkt může zvýšit cholesterol, a tím i výskyt aterosklerotických plátů na stěnách cév, což zvyšuje krevní tlak, zhoršuje průtok krve, způsobuje nedostatek kyslíku v mozku a vede k vážným problémům.
Solomatina doporučila volit celozrnné pečivo, které je bohatší na zdravou vlákninu a neobsahuje škodlivé přísady.