„Provokuje aterosklerózu a demenci“: lékaři mluví o nebezpečí bílého chleba

Img 7853 3.jpg krásu a zdraví

Mnoho lidí tento produkt miluje, ale pokud chcete zůstat zdraví co nejdéle, pak je vhodné ho ze svého jídelníčku vyloučit.

Odbornice na výživu Elena Solomatina mluvila podrobněji o nebezpečí bílého chleba v rozhovoru se zástupci publikace Pravda.ru.

Jak odborník poznamenal, takový produkt obsahuje trans-tuky, které mohou negativně ovlivnit zdraví mozku.

Staňte se například katalyzátorem rozvoje demence.

Chléb
Foto: © Belnovosti

Bílé pečivo navíc obsahuje cukr, jeho nadměrná hladina v krvi může způsobit problémy s glukózou a inzulínem a hrozí poškození stěn cév.

Takový „nesprávný“ produkt může zvýšit cholesterol, a tím i výskyt aterosklerotických plátů na stěnách cév, což zvyšuje krevní tlak, zhoršuje průtok krve, způsobuje nedostatek kyslíku v mozku a vede k vážným problémům.

Solomatina doporučila volit celozrnné pečivo, které je bohatší na zdravou vlákninu a neobsahuje škodlivé přísady.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA