Site icon GARUDA

Jak čistit lžíce a vidličky, až se lesknou: do toho byste měli namáčet své nádobí

Stolovye Pribory.jpg

Postupem času se příbory pokrývají vrstvou nečistot a zbytků jídla.

To se často stává při nekvalitní péči a povrchovém čištění.

Problém však lze napravit pomocí dalších levných komponent, které je třeba použít při namáčení vidliček a lžic.

Nejuniverzálnějším prostředkem je soda.

Foto: © Belnovosti

K namáčení přístrojů musíte vzít pouze dvě polévkové lžíce této složky na dva litry horké vody.

Účinnější lék získáte, pokud přidáte další 2 polévkové lžíce soli a lžíci kyseliny citrónové.

Vidlice z nerezové oceli, hliníku a cupronickel lze v tomto roztoku uchovávat až půl hodiny.

Pak už je zbývá jen otřít čistou houbičkou a poté opláchnout v čisté vodě.

Pokud potřebujete zesvětlit přístroje, které časem ztmavly, doporučuje se připravit kyselý roztok.

Na litr vody je potřeba přidat 100 ml octa a pár kapek citronové šťávy.

Produkt musí být přiveden k varu a vypnut. Vidličky a lžíce v této směsi můžete nechat hodinu.

Dříve jsme vám řekli, jak čistit stříbro bez speciálních přípravků.

Exit mobile version