Postupem času se příbory pokrývají vrstvou nečistot a zbytků jídla.
To se často stává při nekvalitní péči a povrchovém čištění.
Problém však lze napravit pomocí dalších levných komponent, které je třeba použít při namáčení vidliček a lžic.
Nejuniverzálnějším prostředkem je soda.
K namáčení přístrojů musíte vzít pouze dvě polévkové lžíce této složky na dva litry horké vody.
Účinnější lék získáte, pokud přidáte další 2 polévkové lžíce soli a lžíci kyseliny citrónové.
Vidlice z nerezové oceli, hliníku a cupronickel lze v tomto roztoku uchovávat až půl hodiny.
Pak už je zbývá jen otřít čistou houbičkou a poté opláchnout v čisté vodě.
Pokud potřebujete zesvětlit přístroje, které časem ztmavly, doporučuje se připravit kyselý roztok.
Na litr vody je potřeba přidat 100 ml octa a pár kapek citronové šťávy.
Produkt musí být přiveden k varu a vypnut. Vidličky a lžíce v této směsi můžete nechat hodinu.
Dříve jsme vám řekli, jak čistit stříbro bez speciálních přípravků.