Jak čistit lžíce a vidličky, až se lesknou: do toho byste měli namáčet své nádobí

Stolovye Pribory.jpg Užitečné rady

Postupem času se příbory pokrývají vrstvou nečistot a zbytků jídla.

To se často stává při nekvalitní péči a povrchovém čištění.

Problém však lze napravit pomocí dalších levných komponent, které je třeba použít při namáčení vidliček a lžic.

Nejuniverzálnějším prostředkem je soda.

Příbory
Foto: © Belnovosti

K namáčení přístrojů musíte vzít pouze dvě polévkové lžíce této složky na dva litry horké vody.

Účinnější lék získáte, pokud přidáte další 2 polévkové lžíce soli a lžíci kyseliny citrónové.

Vidlice z nerezové oceli, hliníku a cupronickel lze v tomto roztoku uchovávat až půl hodiny.

Pak už je zbývá jen otřít čistou houbičkou a poté opláchnout v čisté vodě.

Pokud potřebujete zesvětlit přístroje, které časem ztmavly, doporučuje se připravit kyselý roztok.

Na litr vody je potřeba přidat 100 ml octa a pár kapek citronové šťávy.

Produkt musí být přiveden k varu a vypnut. Vidličky a lžíce v této směsi můžete nechat hodinu.

Dříve jsme vám řekli, jak čistit stříbro bez speciálních přípravků.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA