Site icon GARUDA

Jak správně smažit burgerovou placičku: rady zkušeného šéfkuchaře

Burger.jpg

Šťavnatý domácí burger bude téměř vždy lepší než ten ve stejnojmenných řetězcích rychlého občerstvení.

Základem pro takové jídlo je kotleta, a pokud je uvařená špatně, pak burger nebude chutnat.

Proto musí být kotleta připravena podle pravidel, aby byl hotový výrobek chutný a šťavnatý.

Obraťme se na rady zkušených kuchařů.

Foto: © Belnovosti

Jak správně smažit burgerovou placičku

Při procesu smažení je důležité dodržovat určitá pravidla – v první řadě je třeba mleté ​​maso při smažení stlačit stěrkou, což umožní jeho rovnoměrné propékání.

Tato technika také umožňuje zachovat požadovaný tvar burgeru.

Takový kotlet musíte otočit ne více než 4krát – doba smažení pro každou stranu je 1,5 minuty.

Aby se mleté ​​maso na pánvi nerozpadlo, přidejte cibuli, vejce, chléb a tuk. Někteří kuchaři dokonce používají perlivou vodu.

Dodržování těchto jednoduchých pravidel vám umožní připravit chutný a šťavnatý kotlet.

Exit mobile version