Šťavnatý domácí burger bude téměř vždy lepší než ten ve stejnojmenných řetězcích rychlého občerstvení.
Základem pro takové jídlo je kotleta, a pokud je uvařená špatně, pak burger nebude chutnat.
Proto musí být kotleta připravena podle pravidel, aby byl hotový výrobek chutný a šťavnatý.
Obraťme se na rady zkušených kuchařů.
Jak správně smažit burgerovou placičku
Při procesu smažení je důležité dodržovat určitá pravidla – v první řadě je třeba mleté maso při smažení stlačit stěrkou, což umožní jeho rovnoměrné propékání.
Tato technika také umožňuje zachovat požadovaný tvar burgeru.
Takový kotlet musíte otočit ne více než 4krát – doba smažení pro každou stranu je 1,5 minuty.
Aby se mleté maso na pánvi nerozpadlo, přidejte cibuli, vejce, chléb a tuk. Někteří kuchaři dokonce používají perlivou vodu.
Dodržování těchto jednoduchých pravidel vám umožní připravit chutný a šťavnatý kotlet.