Uzeninové řezy vždy zdobí sváteční stoly.
Pokud produkt po hodech zbyde, je důležité jej správně uskladnit, aby se příliš rychle nezkazil.
Kousky je nejlepší zabalit do fólie nebo potravinářského papíru a poté dát do lednice.
V chladničce by měla být v zásuvce na ovoce uložena uzavřená tyčinka uzené klobásy. V tomto případě zůstane dlouho čerstvý.
Nakrájená šunka a vařená klobása se dobře skladují ve vakuových nádobách.
Takové produkty mohou zůstat čerstvé po dobu až 3-5 dnů.
Stojí za zmínku, že klobásu nelze skladovat v běžných sáčcích. V tomto případě bude lepkavá, plesnivá a začne zapáchat.
Pokud chcete, aby byl kus klobásy atraktivnější a chutnější, stačí na něj položit plátek citronu a můžete jej také namazat malým množstvím slunečnicového oleje. Navíc můžete tuto část výrobku obalit potravinářskou fólií.
Dříve jsme vám řekli, jak snadno vyčistit syrovou uzenou klobásu.