Site icon GARUDA

Jak skladovat nakrájenou klobásu, aby nepřišla nazmar: poznámka pro ženy v domácnosti

Kolbasa 01.jpg

Uzeninové řezy vždy zdobí sváteční stoly.

Pokud produkt po hodech zbyde, je důležité jej správně uskladnit, aby se příliš rychle nezkazil.

Kousky je nejlepší zabalit do fólie nebo potravinářského papíru a poté dát do lednice.

V chladničce by měla být v zásuvce na ovoce uložena uzavřená tyčinka uzené klobásy. V tomto případě zůstane dlouho čerstvý.

Foto: © Belnovosti

Nakrájená šunka a vařená klobása se dobře skladují ve vakuových nádobách.

Takové produkty mohou zůstat čerstvé po dobu až 3-5 dnů.

Stojí za zmínku, že klobásu nelze skladovat v běžných sáčcích. V tomto případě bude lepkavá, plesnivá a začne zapáchat.

Pokud chcete, aby byl kus klobásy atraktivnější a chutnější, stačí na něj položit plátek citronu a můžete jej také namazat malým množstvím slunečnicového oleje. Navíc můžete tuto část výrobku obalit potravinářskou fólií.

Dříve jsme vám řekli, jak snadno vyčistit syrovou uzenou klobásu.

Exit mobile version