Nakládání okurek může být jednoduché a rychlé, pokud použijete recept z tohoto článku.
Ukazuje se, že pokud do procesu vaření zapojíte mikrovlnnou troubu, výsledkem je vynikající občerstvení s příjemnou sladkokyselou chutí a úžasnou vůní.
Níže naleznete seznam požadovaných ingrediencí:
- 500 g okurek;
- 220 g cibule;
- 400 g cukru;
- 2 lžičky soli;
- 200 ml octa;
- 1 lžička dijonské hořčice;
- 0,5 lžičky kurkumy.
Omyté okurky nakrájíme na tenká kolečka a přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Zelenina by měla být v misce vhodné do mikrovlnné trouby.
Poté přidejte koření – sůl, cukr, kurkumu a hořčičné boby a ocet (měl by být 6%).
Vše důkladně promícháme a misku s okurkami dáme do mikrovlnky, kde budou 3 minuty stát. Zařízení musí pracovat s výkonem 800 W.
Po uplynutí stanovené doby okurky vyjměte, aby se znovu promíchaly, a vložte je znovu do mikrovlnné trouby na 4 minuty (neměňte výkon).
Poté, co okurky vyjmete, promíchejte je a až zelenina vychladne, přendejte je do skleněné nádoby a do chladničky.
Po 2-3 hodinách můžete svačinu bezpečně vyzkoušet.
Dříve jsme mluvili o tom, jak připravit hodgepodge.