Je těžké si představit chladné období bez speciálních nápojů, které vás zahřejí a zvednou náladu.
Jedním z těch klasických je svařené víno.
Alkoholickou verzi nápoje však nelze nazvat zdravou: jakýkoli alkohol je zdraví škodlivý. Proto si můžete připravit vynikající variantu, která má trvalé výhody pro tělo.
Jak vyrobit lahodné a zdravé nealkoholické svařené víno
Nákupní seznam
– litr přírodní třešňové šťávy;
– správné množství sladidla (můžete si vybrat mezi třtinovým cukrem a medem);
– tři tyčinky přírodní skořice;
– malý kousek čerstvého kořene zázvoru (ne více než tři centimetry);
– badyán;
– čtyři kusy hřebíčku, kardamomu a pepře;
– špetka muškátového oříšku;
– jeden citron.
Způsob vaření
Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Během toho odstraňte všechna semínka. Kořen zázvoru se také oloupe a nakrájí na plátky.
Citrus se zázvorem a kořením dejte do nádoby na vaření svařeného vína a přidejte asi 100 ml vody. Poté, co se náš přípravek vyvaří, můžete zalít šťávou.
Svařené víno je lepší dusit na mírném ohni.
Nápoj by se měl ohřát maximálně na 90 stupňů. Jakmile si všimnete, že se nápoj brzy uvaří, můžete jej vypnout. Poté jej můžete bezpečně podávat na stůl.