Site icon GARUDA

Jaké jsou výhody kysaného zelí? Tohle by měl vědět každý!

0295464001667300502 2095536 920x708.webp

Podzim a zima jsou dvě roční období, ve kterých musíte konzumovat kysané zelí. Toto zimní jídlo je nejen chutné, ale také velmi užitečné. Málokdo z vás si uvědomuje všechny výhody kyselých okurek, ale v dnešním článku hodláme odhrnout oponu a odhalit je.

K čemu je kysané zelí tak užitečné?

Již dávno je známo, že správně kvašené zelí je mimořádně bohaté na vitamíny a minerální látky. S ním se snadno zbavíme přebytečných kilogramů, stejně jako ho využijeme jako přírodní probiotický lék. To je způsobeno prospěšnými bakteriemi obsaženými v produktu.

Více: Šéfkuchař prozradí, jaké koření dát na kysané zelí, aby bylo dokonalé jídlo

Má se za to, že s kysaným zelím se mnohem snadněji zotavíme z traumat, nemocí a zranění. Samozřejmě jde o střídmou konzumaci a nepřehánění množství. Nesmíme však zapomínat, že je v něm hodně soli a to nám může v určité chvíli uškodit, pokud nejsme měřeni.

Bakterie obsažené ve fermentovaném produktu slouží k výživě střevní flóry a také přispívají k růstu prospěšných střevních bakterií. Takto se neutralizují škodlivé bakterie.

Díky tomu všemu se nám daří chránit naše tělo před virózami a nachlazením, které k zimnímu období neodmyslitelně patří.

Kromě všeho ostatního obsahuje kysané zelí také solidní množství vitamínu C, vitamínu E a selenu.

Více: Doktor: Tyto chyby při vaření kysaného zelí zabíjejí všechny jeho výhody

S tímto zdravým koktejlem jeho tělo mnohem snáze odolává infekcím.

Málokdo z vás ví, že při samotném kvašení nálevu vzniká acetylcholin. Tato látka má uklidňující účinek na nervovou soustavu a ne náhodou se o kysaném zelí říká, že podporuje duševní zdraví.

Existují psychologové, kteří doporučují léčbu kysaným zelím.

Přípravek obsahuje také bakterie mléčného kvašení, které příznivě ovlivňují činnost srdce.

Více: Doktor: Nejužitečnější kysané zelí na imunitu a střeva se připravuje takto

Pokud se během zimních měsíců neochudíte o lahodný nálev, můžete se chránit před řadou zdravotních problémů.

Kysané zelí obsahuje také vitamín K, který zase slouží k regeneraci pokožky. Pravdou je, že zimní konzumace má schopnost pleť zkrášlit.

V neposlední řadě fermentovaný produkt pomáhá při hubnutí. Nejen, že je nízkokalorický, ale obsahuje také hodně vlákniny. Jeho pravidelnou konzumací se budeme cítit sytí na delší dobu.

To jsou některé z nejdůležitějších výhod, které by měl znát každý.

Článek má informativní účel. Nenahrazuje konzultaci lékaře ani vyváženou stravu.

Exit mobile version