Jaké jsou výhody kysaného zelí? Tohle by měl vědět každý!

0295464001667300502 2095536 920x708.webp Všechny novinky

Podzim a zima jsou dvě roční období, ve kterých musíte konzumovat kysané zelí. Toto zimní jídlo je nejen chutné, ale také velmi užitečné. Málokdo z vás si uvědomuje všechny výhody kyselých okurek, ale v dnešním článku hodláme odhrnout oponu a odhalit je.

K čemu je kysané zelí tak užitečné?

Již dávno je známo, že správně kvašené zelí je mimořádně bohaté na vitamíny a minerální látky. S ním se snadno zbavíme přebytečných kilogramů, stejně jako ho využijeme jako přírodní probiotický lék. To je způsobeno prospěšnými bakteriemi obsaženými v produktu.

Více: Šéfkuchař prozradí, jaké koření dát na kysané zelí, aby bylo dokonalé jídlo

Má se za to, že s kysaným zelím se mnohem snadněji zotavíme z traumat, nemocí a zranění. Samozřejmě jde o střídmou konzumaci a nepřehánění množství. Nesmíme však zapomínat, že je v něm hodně soli a to nám může v určité chvíli uškodit, pokud nejsme měřeni.

Bakterie obsažené ve fermentovaném produktu slouží k výživě střevní flóry a také přispívají k růstu prospěšných střevních bakterií. Takto se neutralizují škodlivé bakterie.

Díky tomu všemu se nám daří chránit naše tělo před virózami a nachlazením, které k zimnímu období neodmyslitelně patří.

Kromě všeho ostatního obsahuje kysané zelí také solidní množství vitamínu C, vitamínu E a selenu.

Více: Doktor: Tyto chyby při vaření kysaného zelí zabíjejí všechny jeho výhody

S tímto zdravým koktejlem jeho tělo mnohem snáze odolává infekcím.

Málokdo z vás ví, že při samotném kvašení nálevu vzniká acetylcholin. Tato látka má uklidňující účinek na nervovou soustavu a ne náhodou se o kysaném zelí říká, že podporuje duševní zdraví.

Existují psychologové, kteří doporučují léčbu kysaným zelím.

Přípravek obsahuje také bakterie mléčného kvašení, které příznivě ovlivňují činnost srdce.

Více: Doktor: Nejužitečnější kysané zelí na imunitu a střeva se připravuje takto

Pokud se během zimních měsíců neochudíte o lahodný nálev, můžete se chránit před řadou zdravotních problémů.

Kysané zelí obsahuje také vitamín K, který zase slouží k regeneraci pokožky. Pravdou je, že zimní konzumace má schopnost pleť zkrášlit.

V neposlední řadě fermentovaný produkt pomáhá při hubnutí. Nejen, že je nízkokalorický, ale obsahuje také hodně vlákniny. Jeho pravidelnou konzumací se budeme cítit sytí na delší dobu.

To jsou některé z nejdůležitějších výhod, které by měl znát každý.

Článek má informativní účel. Nenahrazuje konzultaci lékaře ani vyváženou stravu.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA