1. Zelná polévka s pórkem
Recept
Potřebné produkty:
· 1 pórková cibule
· 500 ml – zelná polévka
· 500 ml – voda
Olivový olej – 3,4 lžíce.
· Nudle – 1 hrst
· Špetka pikantního
· Černý pepř podle chuti
Konstrukce
· 2 žloutky
· 1 polévková lžíce – ocet
· 1 polévková lžíce – voda
Příprava:
Zelný vývar a vodu nalijte do vhodného hrnce. Olivový olej se nalije.
Pórek nakrájíme na malé kousky a přidáme k tekutině.
Přiveďte k varu na mírném ohni.
Přidejte nudle a koření. Vařte dalších 10 minut.
Připravíte budovu. Do hluboké misky dejte dva žloutky, ocet a vodu. Důkladně promíchejte.
Poté z horké polévky odeberete naběračku a za stálého míchání ji pomalu přidáváte do směsi. Uděláte to 3,4krát. Poté celou strukturu opatrně vraťte do polévky za míchání druhou rukou.
Získá se lahodná zelná polévka. Zahřeje vás v chladných zimních dnech.
Užívat si!
Zralý BOB v hrnci: Skvělý návrh
2. Fazolová polévka
Není nic lepšího než fazolová polévka.
Potřebné produkty:
· 500 g – fazole (večer předem namočené)
· Sůl podle chuti
· Cibule – 2 hlavy
· Mrkev – 1 kus
Pepř – 1 kus
· Jojen
· Rostlinný olej
Způsob přípravy:
Večer namočené fazole dobře promyjeme studenou vodou a dáme do vhodného hrnce na mírném ohni povařit.
Během této doby se zelenina nakrájí – cibule, mrkev a pepř.
Důležitá rada! Sleduješ fazole. Když získá jantarovou barvu, přidejte všechnu nakrájenou zeleninu. Rozdíl najdete v jeho chuti!
Zalijete troškou rostlinného oleje a necháte, dokud nezměkne a nezbělá.
Petrželku nasekejte nahrubo a přidejte ji k ní.
Horká fazole za zimního večera je zahřívacím jídlem.
3. Čočka podle kláštera
Potřebné produkty:
· 300 g – čočka
· Cibule – 1 hlava
· Mrkev – 1 kus
Pepř – 1 kus
· 1 hlávka česneku – protlačená lisem
· Rajče – nastrouhané
· Koření podle vaší chuti
· Sůl podle chuti
Příprava:
Omytou čočku dáme do vhodného hrnce a vaříme na mírném ohni.
Přidejte nakrájenou zeleninu a sůl podle chuti.
Čočku vařte, dokud nebude hotová. Když je připraven, přidejte česnek a rajče + 1 lžičku. – cukr.
Necháte vařit dalších 10 minut.
Čočka se podává horká!
4. Nejchutnější musaka – podle staré bulharské tradice
Do tohoto žebříčku je zařazena i tradiční bulharská musaka.
Toto jídlo vás v zimě dokáže zahřát sklenkou červeného vína.
Podívejte se na recept zde
Grilovaná makrela: Zde je tajemství dobrého vkusu
5. Šťavnaté karbanátky
Pro přípravu masových kuliček se doporučuje mleté čerstvé maso. Díky tomu budou chutnější.
Na přípravu šťavnatých masových kuliček se podívejte na recept zde
6. Nadýchané housky se sýrem
Nejnadýchanější sýrové bochánky – chutnají jako za starých časů.
Podívejte se na recept zde
7. Bramborové karbanátky
Nejchutnější bramborové karbanátky podle tohoto starého receptu
Podívejte se na recept zde
8. Telecí maso v troubě
Jak vařit jemné, šťavnaté hovězí maso v troubě?
Pokud si chcete pochutnat na šťavnatém hovězím, podívejte se na recept zde.
9. Košíček
Muffin je velmi aromatický a není přeslazený, hodí se do chladného zimního dne ke sladkokyselé smetaně a horkému čaji.
Pokud se rozhodnete překvapit své blízké příjemnou vůní, udělejte si dort.
Podívejte se na recept na nadýchaný cupcake zde
10. Hezké
Často v chladných zimních dnech dělají hospodyňky miláčky. Stanou se neuvěřitelně chutnými. Jsou skvělou snídaní v zimních dnech.
Podívejte se na recept zde