Site icon GARUDA

4 hlavní chyby při skladování obilovin a těstovin: dělá je každá druhá hospodyňka

Krupy 1.jpg

Je těžké si představit lahodný oběd nebo vydatnou večeři bez těstovin nebo obilovin.

Proto má každá kuchyně zásoby těchto produktů.

Pokud však při skladování těstovin a cereálií dojde k chybám, počítejte s tím, že vše bylo marné – obsah zakoupených šetrných balíčků nevyužijete.

Nesprávné skladování je plné ztráty chuti a někdy vede k výskytu hmyzu, zatuchlého zápachu a plísní. Co byste rozhodně neměli dělat?

Foto: © Belnovosti

Za prvé nemíchejte více druhů cereálií v jedné skladovací nádobě – každá z nich má svou chuť, trvanlivost, dobu vaření a nakonec.

Za druhé, nenechávejte zásoby v těsné blízkosti sporáku nebo dřezu. Vlhkost i vysoká teplota mají na pohanku s rýží a špagetovými rohy škodlivý vliv.

Za třetí, nepoužívejte mokré náčiní k odstraňování zrn nebo těstovin ze skladovacích nádob. Také není dobrý nápad nechávat mokré lžíce v nádobách s obilovinami.

A za čtvrté, nespěchejte s přidáním nové porce do sklenice, která má na dně ještě zrno – data spotřeby těchto dvou šarží volně ložených produktů se budou pravděpodobně lišit.

Exit mobile version