Je těžké si představit lahodný oběd nebo vydatnou večeři bez těstovin nebo obilovin.
Proto má každá kuchyně zásoby těchto produktů.
Pokud však při skladování těstovin a cereálií dojde k chybám, počítejte s tím, že vše bylo marné – obsah zakoupených šetrných balíčků nevyužijete.
Nesprávné skladování je plné ztráty chuti a někdy vede k výskytu hmyzu, zatuchlého zápachu a plísní. Co byste rozhodně neměli dělat?
Za prvé nemíchejte více druhů cereálií v jedné skladovací nádobě – každá z nich má svou chuť, trvanlivost, dobu vaření a nakonec.
Za druhé, nenechávejte zásoby v těsné blízkosti sporáku nebo dřezu. Vlhkost i vysoká teplota mají na pohanku s rýží a špagetovými rohy škodlivý vliv.
Za třetí, nepoužívejte mokré náčiní k odstraňování zrn nebo těstovin ze skladovacích nádob. Také není dobrý nápad nechávat mokré lžíce v nádobách s obilovinami.
A za čtvrté, nespěchejte s přidáním nové porce do sklenice, která má na dně ještě zrno – data spotřeby těchto dvou šarží volně ložených produktů se budou pravděpodobně lišit.