Site icon GARUDA

Jak vařit ryby bez nepříjemného zápachu: 3 pracovní metody

Ryba 0.jpg

Ryba je chutný a zdravý produkt, ale ne každá hospodyňka ráda vaří rybí pokrmy k obědu nebo večeři.

Vše je o vůni, která se v kuchyni drží po dlouhou dobu. Stále se ale můžete zbavit specifického rybího aroma.

Fólie nebo pečící papír

Pečení ryb pomocí alobalu nebo pergamenu zabrání nejen silnému rybímu zápachu v kuchyni, ale také vám pomůže připravit křehký a šťavnatý pokrm.

Výhodou tohoto způsobu vaření je, že spolu s rybou můžete zapéct zeleninu, která se stane výbornou přílohou.

Foto: © Belnovosti

Citrus

Kuchaři také doporučují potřít rybu citronem nebo limetkou. V tomto případě se můžete nejen spolehnout na jasnou a zajímavou chuť. Faktem je, že kyselina neutralizuje rybí zápach.

Soda

Tato sypká složka dokonale pohlcuje přebytečné pachy v kuchyni. Není nutné jej přidávat během procesu vaření.

Jak poznamenávají zkušené hospodyňky, stačí jednoduše nechat na stole šálek sody, aby absorboval všechny vůně.

Exit mobile version