Jak vařit ryby bez nepříjemného zápachu: 3 pracovní metody

Ryba 0.jpg vaření

Ryba je chutný a zdravý produkt, ale ne každá hospodyňka ráda vaří rybí pokrmy k obědu nebo večeři.

Vše je o vůni, která se v kuchyni drží po dlouhou dobu. Stále se ale můžete zbavit specifického rybího aroma.

Fólie nebo pečící papír

Pečení ryb pomocí alobalu nebo pergamenu zabrání nejen silnému rybímu zápachu v kuchyni, ale také vám pomůže připravit křehký a šťavnatý pokrm.

Výhodou tohoto způsobu vaření je, že spolu s rybou můžete zapéct zeleninu, která se stane výbornou přílohou.

Ryba
Foto: © Belnovosti

Citrus

Kuchaři také doporučují potřít rybu citronem nebo limetkou. V tomto případě se můžete nejen spolehnout na jasnou a zajímavou chuť. Faktem je, že kyselina neutralizuje rybí zápach.

Soda

Tato sypká složka dokonale pohlcuje přebytečné pachy v kuchyni. Není nutné jej přidávat během procesu vaření.

Jak poznamenávají zkušené hospodyňky, stačí jednoduše nechat na stole šálek sody, aby absorboval všechny vůně.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA