Ryba je chutný a zdravý produkt, ale ne každá hospodyňka ráda vaří rybí pokrmy k obědu nebo večeři.
Vše je o vůni, která se v kuchyni drží po dlouhou dobu. Stále se ale můžete zbavit specifického rybího aroma.
Fólie nebo pečící papír
Pečení ryb pomocí alobalu nebo pergamenu zabrání nejen silnému rybímu zápachu v kuchyni, ale také vám pomůže připravit křehký a šťavnatý pokrm.
Výhodou tohoto způsobu vaření je, že spolu s rybou můžete zapéct zeleninu, která se stane výbornou přílohou.
Citrus
Kuchaři také doporučují potřít rybu citronem nebo limetkou. V tomto případě se můžete nejen spolehnout na jasnou a zajímavou chuť. Faktem je, že kyselina neutralizuje rybí zápach.
Soda
Tato sypká složka dokonale pohlcuje přebytečné pachy v kuchyni. Není nutné jej přidávat během procesu vaření.
Jak poznamenávají zkušené hospodyňky, stačí jednoduše nechat na stole šálek sody, aby absorboval všechny vůně.