Rýžová kaše je mnohými milována pro svou jasnou chuť a jedinečnou texturu.
Zároveň se pokrm ukáže jako zajímavější a uspokojivější, pokud cereálie vaříte v mléce.
Zde je důležité zachovat proporce.
Jak vařit rýžovou kaši
Na jednu sklenici rýže byste měli připravit:
- voda – 2 sklenice;
- mléko – 0,5 šálku;
- cukr – 1,5 lžíce;
- sůl – 1 špetka.
Před vařením je třeba rýži několikrát omýt.
V hrnci musíte vařit vodu se solí a cukrem a pak do ní můžete nalít zrna.
Kaše bude zajímavější a chutnější, pokud přidáte jablka. Je vhodné vkládat kousky do pánve současně.
Vařte na mírném ohni a přikryjte misku asi 15 minut.
Poté můžete nalít mléko. Poté udržujte rýži na ohni asi 5 minut.
Před podáváním by měl být talíř ozdoben plátky čerstvých jablek a skořice.
Kaše bude výživná, aromatická a velmi chutná.
Dříve jsme vám řekli, s jakými potravinami nemůžete jíst rýži.