Jak vařit rýžovou kaši s mlékem: známá chuť se odhalí novým způsobem

Rice 01.jpg vaření

Rýžová kaše je mnohými milována pro svou jasnou chuť a jedinečnou texturu.

Zároveň se pokrm ukáže jako zajímavější a uspokojivější, pokud cereálie vaříte v mléce.

Zde je důležité zachovat proporce.

Jak vařit rýžovou kaši

Na jednu sklenici rýže byste měli připravit:

Rýže
Foto: Pixabay
  • voda – 2 sklenice;
  • mléko – 0,5 šálku;
  • cukr – 1,5 lžíce;
  • sůl – 1 špetka.

Před vařením je třeba rýži několikrát omýt.

V hrnci musíte vařit vodu se solí a cukrem a pak do ní můžete nalít zrna.

Kaše bude zajímavější a chutnější, pokud přidáte jablka. Je vhodné vkládat kousky do pánve současně.

Vařte na mírném ohni a přikryjte misku asi 15 minut.

Poté můžete nalít mléko. Poté udržujte rýži na ohni asi 5 minut.

Před podáváním by měl být talíř ozdoben plátky čerstvých jablek a skořice.

Kaše bude výživná, aromatická a velmi chutná.

Dříve jsme vám řekli, s jakými potravinami nemůžete jíst rýži.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA