Site icon GARUDA

Jak zmrazit domácí jídlo: poznámka pro ženy v domácnosti

Img 3183.jpg

Mražení je jedním z nejbezpečnějších způsobů skladování potravin.

Pokud potřebujete zmrazit potraviny, je důležité to udělat okamžitě a ne po několika dnech, kdy se zvyšuje riziko, že by se v potravinách mohla rozmnožit patogenní flóra.

Ale neměli byste dávat jídlo do mrazáku příliš rychle.

Přesto musí nejprve vychladnout.

Foto: © Belnovosti

Teprve poté můžete domácí jídlo přenést do nádob.

Kontejner musí být podepsán.

Je důležité, aby bylo uvedeno datum zmrazení.

Zeleninové pokrmy lze skladovat až šest měsíců.

Pokud mluvíme o vepřovém nebo rybím mase, stejně jako o mléčných výrobcích, pak byste je neměli nechávat déle než měsíc.

Dušené kuřecí nebo hovězí maso vydrží v mrazáku šest měsíců.

Je přípustné nechat palačinky až dva až tři měsíce, ale hodně záleží na náplni.

Chleba lze i zmrazit. V lednici však vydrží až osm měsíců.

Exit mobile version