Jak zmrazit domácí jídlo: poznámka pro ženy v domácnosti

Img 3183.jpg vaření

Mražení je jedním z nejbezpečnějších způsobů skladování potravin.

Pokud potřebujete zmrazit potraviny, je důležité to udělat okamžitě a ne po několika dnech, kdy se zvyšuje riziko, že by se v potravinách mohla rozmnožit patogenní flóra.

Ale neměli byste dávat jídlo do mrazáku příliš rychle.

Přesto musí nejprve vychladnout.

Výrobky, nádobí
Foto: © Belnovosti

Teprve poté můžete domácí jídlo přenést do nádob.

Kontejner musí být podepsán.

Je důležité, aby bylo uvedeno datum zmrazení.

Zeleninové pokrmy lze skladovat až šest měsíců.

Pokud mluvíme o vepřovém nebo rybím mase, stejně jako o mléčných výrobcích, pak byste je neměli nechávat déle než měsíc.

Dušené kuřecí nebo hovězí maso vydrží v mrazáku šest měsíců.

Je přípustné nechat palačinky až dva až tři měsíce, ale hodně záleží na náplni.

Chleba lze i zmrazit. V lednici však vydrží až osm měsíců.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA