Mražení je jedním z nejbezpečnějších způsobů skladování potravin.
Pokud potřebujete zmrazit potraviny, je důležité to udělat okamžitě a ne po několika dnech, kdy se zvyšuje riziko, že by se v potravinách mohla rozmnožit patogenní flóra.
Ale neměli byste dávat jídlo do mrazáku příliš rychle.
Přesto musí nejprve vychladnout.
Teprve poté můžete domácí jídlo přenést do nádob.
Kontejner musí být podepsán.
Je důležité, aby bylo uvedeno datum zmrazení.
Zeleninové pokrmy lze skladovat až šest měsíců.
Pokud mluvíme o vepřovém nebo rybím mase, stejně jako o mléčných výrobcích, pak byste je neměli nechávat déle než měsíc.
Dušené kuřecí nebo hovězí maso vydrží v mrazáku šest měsíců.
Je přípustné nechat palačinky až dva až tři měsíce, ale hodně záleží na náplni.
Chleba lze i zmrazit. V lednici však vydrží až osm měsíců.