Site icon GARUDA

Nejrychlejší koláč lavash: recept, který vždy pomůže

News 3.jpg

Nejjednodušší způsob, jak připravit večeři, občerstvení pro příchod hostů nebo koláč na čaj, je pomocí lavash.

Hospodyňky z něj dělají rohlíčky, skládají obálky, šlehá klobásy v těstě a dokonce i dezerty. Zde je recept na masový koláč.

Požadované:

  • lavash – 1 ks;
  • mleté ​​maso – 650 g;
  • žampiony – 350 gr;
  • cibule – 1 ks;
  • vejce – 3 ks;
  • rajčata – 2 ks;
  • čerstvá zelenina – 1 svazek;
  • máslo – 40 g;
  • sýr – 130 g;
  • sůl, pepř, koření – podle chuti;
  • zakysaná smetana (15-20%) – 2 polévkové lžíce. l.

Jak vařit

1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme, a když zezlátne, přidáme žampiony nakrájené na plátky. Smažíme, dokud se voda neodpaří.

2. Poté přidejte mleté ​​maso a přiveďte jej do připravenosti. Podle chuti osolíme a okořeníme, promícháme a přendáme na talíř – náplň by měla vychladnout.

Foto: Pixabay

3. Zelení je třeba jemně nakrájet, přidat k mletému masu, poté přidat jedno syrové vejce, promíchat, rozložit náplň podél šířky listu lavash a zabalit do těsné role.

4. Vezměte kulatou zapékací mísu, vymažte ji olejem a vyskládejte rolku jako šnek. Nahoru položte na tenké plátky nakrájená rajčata.

5. Dvě vejce rozšleháme se solí, přidáme zakysanou smetanu a přelijeme pita chlebem, posypeme strouhaným sýrem.

Předehřejte troubu na 180 stupňů a koláč do ní vložte na 30 minut.

Dobrou chuť!

Exit mobile version