Nejjednodušší způsob, jak připravit večeři, občerstvení pro příchod hostů nebo koláč na čaj, je pomocí lavash.
Hospodyňky z něj dělají rohlíčky, skládají obálky, šlehá klobásy v těstě a dokonce i dezerty. Zde je recept na masový koláč.
Požadované:
- lavash – 1 ks;
- mleté maso – 650 g;
- žampiony – 350 gr;
- cibule – 1 ks;
- vejce – 3 ks;
- rajčata – 2 ks;
- čerstvá zelenina – 1 svazek;
- máslo – 40 g;
- sýr – 130 g;
- sůl, pepř, koření – podle chuti;
- zakysaná smetana (15-20%) – 2 polévkové lžíce. l.
Jak vařit
1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme, a když zezlátne, přidáme žampiony nakrájené na plátky. Smažíme, dokud se voda neodpaří.
2. Poté přidejte mleté maso a přiveďte jej do připravenosti. Podle chuti osolíme a okořeníme, promícháme a přendáme na talíř – náplň by měla vychladnout.
3. Zelení je třeba jemně nakrájet, přidat k mletému masu, poté přidat jedno syrové vejce, promíchat, rozložit náplň podél šířky listu lavash a zabalit do těsné role.
4. Vezměte kulatou zapékací mísu, vymažte ji olejem a vyskládejte rolku jako šnek. Nahoru položte na tenké plátky nakrájená rajčata.
5. Dvě vejce rozšleháme se solí, přidáme zakysanou smetanu a přelijeme pita chlebem, posypeme strouhaným sýrem.
Předehřejte troubu na 180 stupňů a koláč do ní vložte na 30 minut.
Dobrou chuť!