Nejrychlejší koláč lavash: recept, který vždy pomůže

News 3.jpg vaření

Nejjednodušší způsob, jak připravit večeři, občerstvení pro příchod hostů nebo koláč na čaj, je pomocí lavash.

Hospodyňky z něj dělají rohlíčky, skládají obálky, šlehá klobásy v těstě a dokonce i dezerty. Zde je recept na masový koláč.

Požadované:

  • lavash – 1 ks;
  • mleté ​​maso – 650 g;
  • žampiony – 350 gr;
  • cibule – 1 ks;
  • vejce – 3 ks;
  • rajčata – 2 ks;
  • čerstvá zelenina – 1 svazek;
  • máslo – 40 g;
  • sýr – 130 g;
  • sůl, pepř, koření – podle chuti;
  • zakysaná smetana (15-20%) – 2 polévkové lžíce. l.

Jak vařit

1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme, a když zezlátne, přidáme žampiony nakrájené na plátky. Smažíme, dokud se voda neodpaří.

2. Poté přidejte mleté ​​maso a přiveďte jej do připravenosti. Podle chuti osolíme a okořeníme, promícháme a přendáme na talíř – náplň by měla vychladnout.

zprávy
Foto: Pixabay

3. Zelení je třeba jemně nakrájet, přidat k mletému masu, poté přidat jedno syrové vejce, promíchat, rozložit náplň podél šířky listu lavash a zabalit do těsné role.

4. Vezměte kulatou zapékací mísu, vymažte ji olejem a vyskládejte rolku jako šnek. Nahoru položte na tenké plátky nakrájená rajčata.

5. Dvě vejce rozšleháme se solí, přidáme zakysanou smetanu a přelijeme pita chlebem, posypeme strouhaným sýrem.

Předehřejte troubu na 180 stupňů a koláč do ní vložte na 30 minut.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA