Site icon GARUDA

Proč si všichni myslí, že vyrobit skutečný chak-chak doma je velmi obtížné? Jednoduchý recept na orientální sladkosti

Yaica 0.jpg

Nepředpokládejte, že k výrobě medového chak-chaku potřebujete speciální přísady nebo speciální vybavení.

A nebudete potřebovat ani dovednosti profesionálního cukráře. Hlavní věc je zásobit se potřebnými produkty a můžete bezpečně začít připravovat lahodnou pochoutku. K tomu budete potřebovat:

  • 400 g mouky (vezměte nejvyšší stupeň);
  • 1 sklenice medu;
  • 1 šálek cukru;
  • 4 vejce;
  • 750 ml rostlinného oleje;
  • 0,5 lžičky soli;
  • 0,5 lžičky sody;
  • vlašské ořechy (mandle) – na ozdobu.

První věc, kterou musíte udělat, je prosít mouku na pracovní plochu, poté do ní nalít vejce se solí a sodou a zadělat těsto. Hlavní věc je, že to není příliš měkké a lepkavé.

Foto: © Belnovosti

Výslednou hmotu přendejte do sáčku a dejte na 20 minut do lednice, poté rozválejte na tenkou vrstvu a nakrájejte na proužky o šířce nepřesahující 5 cm.

Tyto proužky pak přeložíme napůl a nakrájíme na tenké nudle, které je třeba smažit na rozpáleném oleji několik minut do zlatova.

Napůl hotový chak-chak by měl být rozložen na papírové ručníky, které absorbují přebytečný tuk, ale mezitím si můžete udělat sirup.

K tomu zahřejte cukr a med v silnostěnné nádobě a přiveďte k varu. Sirup je potřeba ještě pár minut povařit na mírném ohni.

Téměř připraveno: smažené nudle vložte do hluboké misky a zalijte sirupem a po důkladném promíchání z něj vytvořte krásný kopec na plochém talíři (předem pokropte nádobí vodou). Na ozdobu použijte ořechy.

Exit mobile version