Proč si všichni myslí, že vyrobit skutečný chak-chak doma je velmi obtížné? Jednoduchý recept na orientální sladkosti

Yaica 0.jpg vaření

Nepředpokládejte, že k výrobě medového chak-chaku potřebujete speciální přísady nebo speciální vybavení.

A nebudete potřebovat ani dovednosti profesionálního cukráře. Hlavní věc je zásobit se potřebnými produkty a můžete bezpečně začít připravovat lahodnou pochoutku. K tomu budete potřebovat:

  • 400 g mouky (vezměte nejvyšší stupeň);
  • 1 sklenice medu;
  • 1 šálek cukru;
  • 4 vejce;
  • 750 ml rostlinného oleje;
  • 0,5 lžičky soli;
  • 0,5 lžičky sody;
  • vlašské ořechy (mandle) – na ozdobu.

První věc, kterou musíte udělat, je prosít mouku na pracovní plochu, poté do ní nalít vejce se solí a sodou a zadělat těsto. Hlavní věc je, že to není příliš měkké a lepkavé.

Vejce a mouka
Foto: © Belnovosti

Výslednou hmotu přendejte do sáčku a dejte na 20 minut do lednice, poté rozválejte na tenkou vrstvu a nakrájejte na proužky o šířce nepřesahující 5 cm.

Tyto proužky pak přeložíme napůl a nakrájíme na tenké nudle, které je třeba smažit na rozpáleném oleji několik minut do zlatova.

Napůl hotový chak-chak by měl být rozložen na papírové ručníky, které absorbují přebytečný tuk, ale mezitím si můžete udělat sirup.

K tomu zahřejte cukr a med v silnostěnné nádobě a přiveďte k varu. Sirup je potřeba ještě pár minut povařit na mírném ohni.

Téměř připraveno: smažené nudle vložte do hluboké misky a zalijte sirupem a po důkladném promíchání z něj vytvořte krásný kopec na plochém talíři (předem pokropte nádobí vodou). Na ozdobu použijte ořechy.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA