Site icon GARUDA

Vaření králíka v troubě: jednoduchá verze lahodného pokrmu

Duhovka 0 0.jpg

Králičí maso je považováno za dietní a chutné.

Ne každá hospodyňka ale ví, jak ho připravit tak, aby byl pokrm hodný slavnostního stolu.

Ale je to všechno o dalších přísadách, které zlepší chuť, udělají ji jasnější a bohatší.

Jaké produkty jsou potřeba

  • králičí maso – 1 kg;
  • med – 1 polévková lžíce. l.;
  • sójová omáčka – 2 polévkové lžíce. l.;
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce. l.;
  • olivový olej – 2 lžíce. l.;
  • zázvor – 1 špetka;
  • cibule – 1 ks;
  • mletý černý pepř – 1/2 lžičky.

Jak chutně upéct králíka

Nejprve je třeba maso rozdělit na porce a smíchat s kousky cibule.

Foto: © Belnovosti

Kromě toho byste měli přidat omáčku z medu, másla, pepře, sójové omáčky a dalších přísad.

Poté nádobu zakryjte potravinářskou fólií a vložte ji do chladničky.

Po 10-12 hodinách by měla být miska přenesena do pekáče a přikryta fólií.

První půlhodinu by se měl králík péct při teplotě 200 stupňů a poté by se pamlsek měl péct na 180 stupňů asi další hodinu.

Asi 10-15 minut před koncem vaření je třeba odstranit fólii, abyste získali chutnou kůrku.

Exit mobile version