Králičí maso je považováno za dietní a chutné.
Ne každá hospodyňka ale ví, jak ho připravit tak, aby byl pokrm hodný slavnostního stolu.
Ale je to všechno o dalších přísadách, které zlepší chuť, udělají ji jasnější a bohatší.
Jaké produkty jsou potřeba
- králičí maso – 1 kg;
- med – 1 polévková lžíce. l.;
- sójová omáčka – 2 polévkové lžíce. l.;
- citronová šťáva – 1 polévková lžíce. l.;
- olivový olej – 2 lžíce. l.;
- zázvor – 1 špetka;
- cibule – 1 ks;
- mletý černý pepř – 1/2 lžičky.
Jak chutně upéct králíka
Nejprve je třeba maso rozdělit na porce a smíchat s kousky cibule.
Kromě toho byste měli přidat omáčku z medu, másla, pepře, sójové omáčky a dalších přísad.
Poté nádobu zakryjte potravinářskou fólií a vložte ji do chladničky.
Po 10-12 hodinách by měla být miska přenesena do pekáče a přikryta fólií.
První půlhodinu by se měl králík péct při teplotě 200 stupňů a poté by se pamlsek měl péct na 180 stupňů asi další hodinu.
Asi 10-15 minut před koncem vaření je třeba odstranit fólii, abyste získali chutnou kůrku.