Vaření králíka v troubě: jednoduchá verze lahodného pokrmu

Duhovka 0 0.jpg vaření

Králičí maso je považováno za dietní a chutné.

Ne každá hospodyňka ale ví, jak ho připravit tak, aby byl pokrm hodný slavnostního stolu.

Ale je to všechno o dalších přísadách, které zlepší chuť, udělají ji jasnější a bohatší.

Jaké produkty jsou potřeba

  • králičí maso – 1 kg;
  • med – 1 polévková lžíce. l.;
  • sójová omáčka – 2 polévkové lžíce. l.;
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce. l.;
  • olivový olej – 2 lžíce. l.;
  • zázvor – 1 špetka;
  • cibule – 1 ks;
  • mletý černý pepř – 1/2 lžičky.

Jak chutně upéct králíka

Nejprve je třeba maso rozdělit na porce a smíchat s kousky cibule.

Trouba
Foto: © Belnovosti

Kromě toho byste měli přidat omáčku z medu, másla, pepře, sójové omáčky a dalších přísad.

Poté nádobu zakryjte potravinářskou fólií a vložte ji do chladničky.

Po 10-12 hodinách by měla být miska přenesena do pekáče a přikryta fólií.

První půlhodinu by se měl králík péct při teplotě 200 stupňů a poté by se pamlsek měl péct na 180 stupňů asi další hodinu.

Asi 10-15 minut před koncem vaření je třeba odstranit fólii, abyste získali chutnou kůrku.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA