Každý zahradník bude naštvaný, když pěstuje malou a bez chuti řepu.
Koneckonců, každý letní obyvatel, který pěstuje tuto zahradní plodinu, očekává, že obdrží obrovské a sladké kořenové plodiny.
Kromě toho je žádoucí, aby sklizená plodina byla skladována po velmi dlouhou dobu.
Anastasia Kovrizhnykh, expertka na online publikaci BelNovosti, agronomka a krajinná designérka, se podělila o tři tajemství pro zvětšení velikosti, stejně jako zvýšení sladkosti a zachování kvality okopanin.
Přístaviště
Šance na dobrou úrodu řepy se zvýší, pokud zahradník vybere správné místo pro výsadbu rostliny.
Je vhodné, aby zahradní plodina nebyla umístěna ve stínu, ale v oblasti, která je dobře osvětlena sluncem po dobu alespoň 8 hodin denně.
Žádné křeče
Řepa nemá ráda nejen stín, ale ani nedostatek místa.
Proto by „mezery“ mezi řadami měly být významné: nejméně 25 cm.
Musíte také zajistit, aby mezi rostlinami byla vzdálenost alespoň 10 cm.
Tajné krmení
Koncem července nebo v srpnu je potřeba vyrovnat nedostatek draslíku v půdě na řepném záhonu.
Ideální možností je dřevěný popel, který je bohatý na draslík.
Do kbelíku, jehož téměř celý objem zabírá čistá voda, je třeba nalít sklenici nespálených zbytků dřeva a lžíci chloridu sodného.
Přesně za půl dne bude krmení hotové. Touto tekutinou musíte zalévat řepné lůžko.
Existuje ještě jedno důležité hnojivo pro řepu. Hovoříme o kyselině borité (lžíce na 0,3 litru vody). Výsledná kapalina musí být zředěna kbelíkem vody. Řepa by měla být pravidelně polévána kapkami tohoto roztoku. Výsledkem bude zvýšení sladkosti kořenové zeleniny.