Které 3 odrůdy rybízu jsou nejsladší a nejchutnější: ne všichni letní obyvatelé vědí

Img 8579 Compressed.jpg Zahrada

Rybíz lze snadno považovat za jednu z nejoblíbenějších bobulovin, protože je pěstuje mnoho lidí.

Tajemství je jednoduché: produkty obsahují obrovské množství antioxidantů.

Někteří se „smířili“ s kyselou chutí rybízu a věřili, že jde o kulturní rys. Proto se na jeho základě připravují džemy a zavařeniny a používají se k přípravě pečiva s náplní.

To je však mylná představa. Některé odrůdy keřů jsou neuvěřitelně sladké, řekla Anastasia Kovrizhnykh, expertka na online publikaci BelNovosti, krajinná designérka a agronomka.

rybíz
Foto: © Belnovosti

Na jaké odrůdy keřů by měli milovníci sladkých bobulí věnovat pozornost?

„Bagheera“

Tato odrůda je oblíbená mezi zemědělci, kteří pěstují plodiny na prodej. Faktem je, že rybíz této odrůdy roste neuvěřitelně sladce.

Tím ale jeho výhody nekončí.

Tato odrůda rybízu vás překvapí svou velkou velikostí a relativní odolností vůči různým povětrnostním vlivům. Také bobule vypadají skvěle i po přepravě a skladování.

„Nina“

Jedná se o velmi chutné a velké bobule, takže odrůda má své příznivce. Zajímavostí je, že tato odrůda rybízu prakticky netrpí padlím.

Existují však také nevýhody: tato odrůda rybízu není určena ke skladování a nepřežije dlouhodobou přepravu.

„Triton“

Jedná se o švédskou odrůdu rostlin, která dobře zvládá ty nejnáročnější povětrnostní podmínky. Odrůda rostlin se také může pochlubit „imunitou“ vůči určitým chorobám a dokonce i škůdcům.

Bobule také rostou sladké a chutné, i když nejsou velké.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA