Některé šetrné hospodyňky nevyhazují čajové sáčky po jediném použití.
Čaj však nemůžete znovu vařit: je zdraví škodlivý a kvalita nápoje zanechá mnoho přání.
Jak použít sáček čaje podruhé
Neutralizace pachů
Tuto vlastnost čajových sáčků lze maximálně využít. Usušené čajové sáčky umístěte do skříně, lednice, toalety nebo odpadkového koše.
S jejich pomocí můžete dokonce odstranit nepříjemný zápach v místnosti. Metoda je účinná i při odstraňování nepříjemných pachů z bot.
Rez
Aby se problém nevyskytoval, čajový sáček ani nemusíte sušit. Jednoduše ošetřete povrchy, které jsou náchylné ke korozi.
Postup lze provádět 1-2krát týdně.
Na přílohy
Tento trik se zdá mnohem nečekanější, ale je poměrně rozšířený. Chcete-li zlepšit chuť přílohy (například těstovin nebo rýže), musíte během vaření přidat do pánve suchý čajový sáček.
Tím se příloha opravdu promění.