Někdy musíme čelit potřebě vyčistit pánev od extrémně velkého množství sazí a tuku, které samozřejmě nelze odstranit.
Rozumným rozhodnutím by samozřejmě bylo nenechat nádobí dosáhnout tohoto stavu, ale občas dochází k různým nepříjemným situacím.
Proto je nesmírně důležité vědět, že existuje jednoduchá a spolehlivá metoda, která vám umožní překonat i velkou vrstvu nečistot.
Z čeho se skládá
Pro začátek se sluší zmínit, že nářadí, které se nám bude hodit, je přímo v kuchyni. I silnou vrstvu uhlíkových usazenin vyčistíte pouze dvěma přísadami – jedlou sodou a octem.
Tajemstvím úspěchu je správné používání produktů.
K tomu je třeba položit špinavou pánev na sporák, nalít 200 ml vody a octa.
Dále se doporučuje počkat, až se vaří, a přidat doslova dvě velké lžíce sody. Po pár minutách můžete sporák vypnout a chvíli počkat.
Poté náš produkt scedíme a pánev ošetříme běžnou houbou. Nečistoty se doslova rozpustí. Nezapomeňte poté nádobí důkladně umýt pod vodou.