Mnohým se samotná myšlenka, že některé potraviny není třeba před vařením mýt, zdá „rouháním“.
Koneckonců, každá žena v domácnosti se snaží, aby jídlo bylo nejen chutné, ale také 100% bezpečné.
Některé výrobky by se však před tepelnou úpravou stále neměly prát.
Které předměty nelze prát?
Žampión
Pokud mluvíme o mladých a krásných žampionech, pak je jednoduše důkladně otřete. Starší houby se doporučuje čistit nožem nebo uklízet tvrdou stranou houby.
Pokud toto doporučení ignorujete, žampiony absorbují obrovské množství vody. Na základě takových hub bude obtížné připravit skutečně kvalitní pokrm.
Zmrazené bobule
Tato rada je aktuální pro zimu, ale také stojí za řeč. Neměli byste se pokoušet urychlit rozmrazování bobulí vodou nebo je z nějakého důvodu začít umývat.
Kvůli tekutině bobule prostě přestanou držet tvar.
V tomto případě je zjevně nemožné připravit chutný a esteticky příjemný dezert.
Kuře a maso
Pokud pak plánujete dát výrobek do pánve nebo trouby, pak nemá smysl mytí: vysoká teplota odstraní všechny možné mikroby.
Pokud se chystáte vařit masný výrobek, pak první vodu po vyvaření tekutiny jednoduše slijte. Pokud doporučení ignorujete, maso a kuře už nebudou kvalitní a chutné.
Je také vysoká pravděpodobnost, že se choroboplodné zárodky „rozptýlí“ po celé kuchyni.