Proč zkušené hospodyňky nevylévají vodu zbylou po uvaření těstovin: důležité triky

Img 6393 10.jpg all

Pokud často vaříte těstoviny, nespěchejte s vypuštěním zbývající vody po uvaření.

Tato kapalina má spoustu úžasných vlastností.

Zkušení kuchaři jej používají k přípravě lahodné omáčky na těstoviny, která umožňuje dosáhnout dokonalé vyváženosti chutí. Existují ale i další případy použití.

Jak můžete využít cennou vodu?

Mycí prostředek na nádobí

Málokdo ví, že tuto tekutinu lze úspěšně použít k mytí nádobí z obtížných skvrn. K tomu nalijte vodu do hrnce, pánve nebo talíře, počkejte 15 minut a povrch ošetřete houbou.

hrnec
Foto: © Belnovosti

Poté už zbývá jen umýt nádobí pod vodou.

Zlepšete stav svých vlasů

Málokdo ví, že voda zbývající po pastě je vynikajícím způsobem, jak zlepšit stav vlasů. Ošetřete vlasy vodou a počkejte 15 minut.

Poté musíte použít šampon a kondicionér. Vaše vlasy budou opět živé a lesklé.

Těsto

Zkušení kuchaři z tekutiny, která zbyla z vaření těstovin, připraví vynikající těsto a použijí ji jako základ.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA