Pokud často vaříte těstoviny, nespěchejte s vypuštěním zbývající vody po uvaření.
Tato kapalina má spoustu úžasných vlastností.
Zkušení kuchaři jej používají k přípravě lahodné omáčky na těstoviny, která umožňuje dosáhnout dokonalé vyváženosti chutí. Existují ale i další případy použití.
Jak můžete využít cennou vodu?
Mycí prostředek na nádobí
Málokdo ví, že tuto tekutinu lze úspěšně použít k mytí nádobí z obtížných skvrn. K tomu nalijte vodu do hrnce, pánve nebo talíře, počkejte 15 minut a povrch ošetřete houbou.
Poté už zbývá jen umýt nádobí pod vodou.
Zlepšete stav svých vlasů
Málokdo ví, že voda zbývající po pastě je vynikajícím způsobem, jak zlepšit stav vlasů. Ošetřete vlasy vodou a počkejte 15 minut.
Poté musíte použít šampon a kondicionér. Vaše vlasy budou opět živé a lesklé.
Těsto
Zkušení kuchaři z tekutiny, která zbyla z vaření těstovin, připraví vynikající těsto a použijí ji jako základ.