Každá žena v domácnosti ví, že trvanlivost přírodního medu je téměř neomezená, protože produkt má speciální chemické složení.
Použití při vaření se však časem stává obtížnějším.
Důvod je jednoduchý: po nějaké době začne přírodní med cukernat.
Zároveň může být pomocí různých technik uveden zpět do kapalného stavu. Jsou však nebezpečné, protože mohou připravit produkt o všechny jeho cenné vlastnosti a zbyde pouze chuť. Tento druh medu nechci vůbec konzumovat. Existuje však jedna metoda, která umožní, aby si produkt zachoval své bohaté chemické složení a získal zpět svou tekutou konzistenci.
co musím udělat
Nejprve změřte množství medu, které potřebujete pro svůj recept nebo plánujete použít. Umístěte jej do malé misky nebo miniaturní salátové misky.
Mezitím nalijte do pánve vodu a zahřejte ji na čtyřicet stupňů. Při zahřátí na vyšší teplotu se zdravý med promění v obyčejný dezert: špatně reaguje na tepelnou úpravu.
Naši misku s přípravkem položíme do vody tak, aby se nedostal dovnitř. Počkáme 10-15 minut, vmícháme med a směle se pustíme do vaření.