Moderní haute cuisine se snaží hosty ohromit nejen prémiovou kvalitou a úžasnou chutí, ale také vzhledem jídel.
Kuchaři se snaží svá kuchařská mistrovská díla připravovat tak, aby je nikdo nemohl reprodukovat.
Jaká jídla jsou nejneobvyklejší?
Kameny na talíři
Tento extravagantní pokrm se podává v jedné z nejlepších restaurací na světě. Zákazníkům se samozřejmě nenabízí, aby hodovali na kamenech, ale s pomocí speciálního dekoru a technologie bude obtížné rozpoznat běžné brambory.
Toto neobvyklé jídlo se podává v patřičné atmosféře – na talíři je příloha, která připomíná písek.
„ledový“ chléb
Slavný španělský kulinářský specialista vyvinul speciální technologii, díky které podává chléb, který připomíná led nebo dokonce křišťál.
Zajímavostí je, že k přípravě složitého pokrmu se spotřebuje méně než pět ingrediencí.
Zopakovat toto kulinářské mistrovské dílo je téměř nemožné.
Kuřecí paštika ve formě pomeranče
Šéfkuchař z Velké Británie dokázal vyvinout zajímavý pokrm: připravil lahodnou paštiku, která vypadá jako obyčejný pomeranč.
Zajímavostí je, že tento neobvyklý nápad začali zkoušet i další kuchaři. Jako základ však bylo použito jiné ovoce.