Buďte opatrní při pití horkých nápojů

1547211583 Shutterstock 1049160185.jpg Užitečné rady

Pravidelná konzumace příliš horkých nápojů může způsobit rakovinu, varovala nutriční terapeutka Elena Solomatina, píše BGNES.

Specialista uvedl, že pití nápojů s velmi vysokou teplotou může traumatizovat sliznici a způsobit rakovinu jícnu.

„Dochází k neustálému pálení a mírnému zánětu, který narušuje program apoptózy. Jeho smyslem je, že se buňka musí opakovaně dělit a umírat. Pokud je program narušen, buňka se může dál dělit. Je jich již mnoho a oni nezemře. Jak tento proces pokračuje – je velmi pravděpodobné, že se vytvoří nádor,“ řekla.

Aby se předešlo negativním důsledkům, měly by se konzumovat nápoje s teplotou ne vyšší než 40 stupňů, doporučil odborník na výživu.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA