Ne vždy se vyplatí jít obvyklou cestou, a to platí i pro tak triviální proces, jako je nakládání okurek.
Chutnější je můžete udělat vylepšením babiččina starého receptu.
Nejprve však musíte pochopit problémy, které čtenáři možná neznají.
Použít můžete okurky nepravidelného tvaru, jejich „škralost“ není známkou nemoci. Také není nutné zastřihovat zadky.
Někdo krájí okurky na plátky, aby se lépe vešly do sklenice, ale na křupání to nemá vliv.
A na křupnutí přidáme jednu surovinu – listy černého rybízu. Vhodné jsou i třešňové nebo dubové listy.
Ukazuje se, že listy černého rybízu dodávají chuť a dělají okurky křupavé. Na jednu litrovou zavařovací sklenici stačí až pět listů.
Obvykle jsou umístěny na dně a poté jsou umístěny okurky. Můžete přidat i další ingredience, například česnek.