V kuchyni může mít moderní hospodyňka celý arzenál různého nádobí, které se používá každý den nebo pouze o svátcích.
Potraviny se často ohřívají v mikrovlnné troubě, ale ne všechna jídla snesou záření.
Mnozí z nás již ví, že nádobí s tzv. „zlacením“ nemůžete vkládat do mikrovlnné trouby, protože začíná jiskřit.
Věnujme pozornost i dalším druhům nádobí, které je nejlepší do komory nedávat.
Jaké nádobí je nejlepší nedávat do mikrovlnné trouby?
Zde jsou nějaké příklady.
- Kov. Neohřívejte jídlo v nádobí z hliníku nebo železa, protože tento materiál odráží záření.
- Krystal. Takové nádobí také obsahuje kovy.
- Plastové nádobí na jedno použití. Plast se může vlivem vysokých teplot jednoduše „roztavit“.
- Dřevěné nádobí. A tento materiál se může dokonce vznítit nebo spálit.
- Porcelán. Tento materiál obsahuje olovo.
O tom, jak vyčistit mikrovlnnou troubu, jsme již mluvili.