Některé ženy v domácnosti poznamenávají, že i při dodržení podmínek skladování může mléko velmi rychle zkysnout.
To je způsobeno mnoha faktory.
Například nevíme, jak byl skladován v obchodě před námi. Pokud mluvíme o zemědělském produktu, je třeba s ním provést další manipulace, aby se prodloužila jeho trvanlivost.
Pomocí pár triků však můžete zvýšit trvanlivost jakéhokoli mléka.
Co byste měli s produktem udělat?
Pokud jde o farmářské mléko
Takový nápoj bude bohatý, chutný a zdravý, ale je lepší ho nepít bez převaření. Je také důležité pamatovat na to, že bez tepelného ošetření bude produkt extrémně špatně skladován.
Proto, než dáte mléko vařit, musíte přidat trochu cukru. Sůl a soda se používají jako alternativy, ale jsou zavedeny již v době tepelného zpracování.
Pro mléko z obchodu
Okamžitě stojí za zmínku, že mléko by nemělo být skladováno na policích při vysokých teplotách. Nežádoucí je také umístění na dveře.
Do samotné lahvičky byste ale měli dát omytý list křenu. Podobný účinek má i máta, kterou bude také potřeba umýt.