Při smažení určitých potravin může kuchař narazit na několik problémů.
Jedním z nich je vzhled cákance. Kapky oleje tak mohou začít létat všemi směry.
To se děje kvůli nízké kvalitě rostlinného oleje nebo kvůli množství vlhkosti v pánvi.
Na tom, že viskózní kapalina „střílí“, není nic dobrého. Za prvé, horké kapky se mohou dostat na kůži: dojde k popálení.
Za druhé, olej pravděpodobně skončí na sporáku, stejně jako na deskách a skříních. Zbavit všechny tyto povrchy mastné a lepivé vrstvy bude poměrně obtížné.
Abyste se nesetkali se všemi těmito obtížemi, musíte zajistit, aby se neobjevily postříkání. Chcete-li to provést, musíte do oleje něco přidat.
Život zachraňující doplněk
Do oleje nalitého do pánve přidejte trochu kuchyňské soli.
Slaná viskózní kapalina „nestřílí“ ani při velmi silném zahřátí.
Díky tomu zůstává povrch kuchyňského nábytku čistý. Kůže je také chráněna.
Ale musíte si pamatovat: pokud kuchař osolil máslo, pak je důležité nepřehánět to s přidáním soli do samotného pokrmu.